Wie zijn wij eigenlijk?

Wij, dat zijn de ouders van de kinderen van de school die zich inzetten om een nog betere samenwerking tussen school en ouders te krijgen.  Geef toe, 10 paar ogen zien nog altijd meer dan 9 paar ogen ...

 

Om alles op te sommen wat we doen is deze pagina veel te klein, daarom hebben we reeds een kleine bloemlezing van wat u van ons mag verwachten gemaakt.  Hou zeker onze pagina in het oog want foto's zijn onderweg samen met info over onze volgende activiteiten.

 

Hebt u na het lezen van de pagina zo'n rare kriebel in de buik, een lichte tinteling in de vingers en een onweerstaanbare drang om onze rangen te vervoegen ?  Aarzel zeker niet om ons te contacteren, we geven u graag wat meer info over wat wij allemaal willen en kunnen betekenen voor onze geliefkoosde school.

1. Dit schooljaar wordt in de VBS Nieuwkerke gewerkt rond het thema  ‘gezonde voeding’.

Vanaf januari wordt het eten van gezonde tussendoortjes gestimuleerd door elke voormiddag fruit, yoghurt of andere gezonde tussendoortjes te eten. De ouderraad steunt dit initiatief en wil zo kinderen en ouders bewust maken dat we het teveel aan toegevoegde suikers in onze voeding (o.a. in koekjes,…) alvast binnen de school willen verminderen.

 

2. Naast dit centrale thema wil de school en de ouderraad ook inzetten op een verhoogde netheid en verkeersveiligheid in de schoolomgeving.  De ouderraad neemt alvast samen met de directie het voortouw via volgende acties.

 

De jaarlijkse verkoop van Sint koeken was een geweldig succes, met een recordverkoop van meer dan 1300 koeken. Met de opbrengst koopt de ouderraad vier mobiele fluomannetjes aan, die naast de zebrapaden kunnen geplaatst worden.

In afwachting van de levering van de fluomannetjes die door de ouderraad worden aangekocht, kan de school twee maanden gebruik maken van twee fluomannetjes van de gemeente.

 

De ouderraad heeft dit schooljaar bij het gemeentebestuur al meermaals aangedrongen om de slechte staat van de voetpaden en zebrapaden aan te pakken en stuurde daaromtrent reeds twee brieven. We kijken reikhalzend uit naar het antwoord van de gemeente.

 

Daarnaast loopt er een aanvraag om ouders, familieleden, … op te leiden tot gemachtigd opzichter om in de nabijheid van de school de kinderen veilig te helpen oversteken van en naar school. Hiervoor komt de politie een opleiding geven aan alle geïnteresseerden.

 

3. Daarnaast was de ouderraad nog actief op volgende evenementen:

Op 14 januari verzorgde de ouderraad de nieuwjaarsreceptie voor de leerkrachten, directies en schoolbestuur van de Heuvellandse lagere scholen.

 

De Kerstbar tijdens het oudercontact op het einde van het tweede trimester was ook een voltreffer. De braadworsten, biertjes, speciale koffies, … verkochten als zoete broodjes en zorgden voor een warme sfeer tijdens de (koude?) kerstperiode.

 

Beide activiteiten zorgden ook voor een extraatje die de werking van de ouderraad ten goede komt.